Ontwerpen

 

 

Home

 

 

 

Over mij

 

Contact

 

 

 

 

 

 

Samenvatting

Ambitie

Mijn ambitie is door middel van krachtige cross overs in te zetten op mijn kwaliteiten als ontwerper. Deze cross overs kenmerken zich door complete/complexe producten waarbij beleving, functionaliteit en techniek elkaar versterken door co-creatie van de thema’s design en technology. Door deze cross overs te realiseren in mijzelf alsmede het proces te begeleiden (projectmanagement) en te coachen wil ik bijdragen aan integrale toekomst’vaste’ creaties.

Ontwerpen

 

Inspiratie

Technologie

 

Werkwijze

Management

 

Resultaten

Coaching & educatie

 

Meer resultaten

Cross overs en Integrale Mobiliteit

 

Referenties/Links

Beeldende kunst, dans en poëzie

 

Inspiratie

Samenvatting

 

 

 

Zolang als ik me kan herinneren is kunst en vormgeving een talent dat mijn ontwikkeling heeft gestuurd en mijn identiteit heeft bepaald. Het visualiseren, verbeelden, verbinden en vergezichten bedenken. Een wereld uit de fantasie, een vaardigheid ontwikkeld uit passie en toewijding. Alhoewel ik in de basis technisch ben opgeleid ben ik ook zeer breed geschoold door mijn ontwikkeling onder begeleiding van beeldend kunstenaars en vormgevers. Ik beheers alle klassieke teken,  schilder en rendertechnieken en kan deze verbinden met toepassingen in visualisatiesoftware en vormgevingssoftware. Poëzie en dans zijn hierbij verbindende elementen.

 

Vormgeving (en kunst) is altijd een parallelle activiteit geweest naast mijn carričre in onderzoek, ontwikkeling en educatie in het autotechnisch werkveld. Door het verbinden tussen de elementen en daarmee het combineren van de talenten is de kracht van de creatie versterkt: The creating elements.

 

Aan deze pagina zijn ontwerpdocumenten gekoppeld.

Daarnaast ben ik actief als ontwerper in meerdere, nog niet te publiceren, projecten rondom mobiliteitsoplossingen.

 

Ik ben projectontwikkelaar en supervisor van meerdere grote ontwerpprojecten op de Hogeschool Rotterdam.

·        Open Source Green Vehicle (2007)

·        United Mobility (2015 - 2016)

 

 

 

 

Werkwijze

Resultaten

Meer resultaten

 

Intuďtieve, associatieve en methodische processen worden toegepast afhankelijk van de vraagstelling. In de divergerende fase met ruimte voor de magie van het moment, de flow en in de convergerende fase met een borging van de gestelde eisen aan de kwaliteit.

Hierbij varieert mijn rol van kunstenaar, naar vormgever en naar coach in productontwikkeling.

Het jaar kunstacademie Interieurarchitectuur heeft me hierbij sterk aan deze persoonlijke ontwikkeling bijgedragen. Deze studie is beëindigd om ruimte te geven aan de ontwikkelingen in mobility design bij de Hogeschool Rotterdam.

 

Het grootste deel van ontwerp is gewijd aan auto-ontwerp. De uitdaging in dit ontwerpgebied is zeer dominant een compromis tussen stijl, functie en technologische haalbaarheid.  Automotive design is daarvoor meer dan alleen styling. In feite het begint het ontwerp met de positionering van het ontwerp: het marktonderzoek en de trends. Dit is onder meer zichtbaar in de kruisbestuiving tussen automotive design en mode en interieur architectuur. Allen trends met focus op individuele eisen in het ontwerp. Dit weerspiegelt niet alleen in de stijl, maar ook in de functionele aspecten van het ontwerp. Tot slot moet dit 'kunstwerk' voldoen aan een hoog niveau van prestaties en comfort, actieve en passieve veiligheid, en last but not least  ecologie en de winst voor de fabrikant

 

 

Portfolio Ontwerpen

Ontwerp Ecologic

Ontwerp Famulo

Ontwerp d’Amelie

Ontwerp Faleon

 

Ontwerp Vlot

Ontwerp Winkel

Ontwerp Meubel Flo

Ontwerp Kast

Ontwerp Ruilmechanisme

 

Visie Coöperatieve Mobiliteit

Ontwerp Coop. Mobiliteit 1/2

Ontwerp Coop. Mobiliteit 2/2

 

Ontwerp woonconcept de Molshoop

 

 

 

 

 

Links

Referenties

 

 

Reader Automotive design (1989)

Reader Automotive design (2007)

 

R.M.M.Hogt; Presentatie Automotive design voor Tongji Universitity Shanghai, Shanghai, China, 2006.